سابقه و هدف: تغذیه سالم یکی از دغدغههای دین اسلام است؛ چرا که با تغذیه سالم بهتر میتوان بدن را به خدمت اطاعت و عبادت خداوند گرفت. هدف از این پژوهش ارائه الگویی مناسب در تغذیه سالم بر اساس روایات کتاب الأطعمه کافی جهت بهرهمندی جامعه هدف است. در خصوص مطالعه موردی در تغذیه مورد مشابهی که در کتاب کافی کار شده باشد یافت نشد. مواد و روشها: مواد این پژوهش روایات فقهی کتاب الکافی کلینی بخش الأطعمه بوده و روش مروری است. در این پژوهش به تبیین نقش هر یک از احکام مذکور در الگوسازی و جهتدهی تغذیه سالم با مطالعه موردی در «کتاب الأطعمه» کافی و مطالعه مصداقی نقش هر یک از احکام مذکور پرداخته شده است. یافتهها: الگوی تغذیه سالم در روایات در چارچوب احکام شرعی به ویژه حرام، مستحب و مکروه، الگویی مناسب و دقیق در جهت سالمسازی تغذیه است؛ چرا که احکام اسلام از روی مصالح و مفاسدی است که به نظر میرسد در بحث احکام تغذیه مهمترین مصلحت حفظ سلامتی بدن و پرهیز از به خطر انداختن سلامت آن است. نتیجهگیری:بر اساس یافتههای پژوهش الزام به رعایت احکام شرعی در قالب حرام، مستحب و مکروه در خصوص بحث تغذیه منجر به شکلدهی و تنظیم الگوی صحیح تعذیه سالم خواهد شد. استفاده از مواد غذایی که حلال یا مستحب دانسته شده و پرهیز از مواد غذایی که مکروه یا حرام دانسته شده در صحت و سلامت بدن تأثیر بهسزایی خواهد داشت.
Badri A, Abdi M. Healthy Diet Pattern in Fiqh Narrations: Al-Kafi, Kitab Al-At'ima: Case Study. IHJ 2021; 6 (1) :76-82 URL: http://iahj.ir/article-1-244-fa.html
بدری علی، عبدی مهدی. الگوی تغذیه سالم در روایات فقهی (مطالعه موردی «کتاب الأطعمه» کافی). نشریه اسلام و سلامت. 1400; 6 (1) :76-82