[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 4-1400 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 82-76 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی تغذیه سالم در روایات فقهی (مطالعه موردی «کتاب الأطعمه» کافی)
علی بدری* ، مهدی عبدی
دانشگاه قم، قم، ایران ، badri.ali@ut.ac.ir
چکیده:   (2285 مشاهده)
سابقه و هدف: تغذیه سالم یکی از دغدغه­‌های دین اسلام است؛ چرا که با تغذیه سالم بهتر می­‌توان بدن را به خدمت اطاعت و عبادت خداوند گرفت. هدف از این پژوهش ارائه الگویی مناسب در تغذیه سالم بر اساس روایات کتاب الأطعمه کافی جهت بهره‌­مندی جامعه هدف است. در خصوص مطالعه موردی در تغذیه مورد مشابهی که در کتاب کافی کار شده باشد یافت نشد.
مواد و روش‌ها: مواد این پژوهش روایات فقهی کتاب الکافی کلینی بخش الأطعمه بوده و روش مروری است. در این پژوهش به تبیین نقش هر یک از احکام مذکور در الگوسازی و جهت‌­دهی تغذیه سالم با مطالعه موردی در «کتاب الأطعمه» کافی و مطالعه مصداقی نقش هر یک از احکام مذکور پرداخته شده است.
یافته‌ها: الگوی تغذیه سالم در روایات در چارچوب احکام شرعی به ویژه حرام، مستحب و مکروه، الگویی مناسب و دقیق در جهت سالم‌­سازی تغذیه است؛ چرا که احکام اسلام از روی مصالح و مفاسدی است که به نظر می­‌رسد در بحث احکام تغذیه مهم‌­ترین مصلحت حفظ سلامتی بدن و پرهیز از به خطر انداختن سلامت آن است.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­‌های پژوهش الزام به رعایت احکام شرعی در قالب حرام، مستحب و مکروه در خصوص بحث تغذیه منجر به شکل‌­دهی و تنظیم الگوی صحیح تعذیه سالم خواهد شد. استفاده از مواد غذایی که حلال یا مستحب دانسته شده و پرهیز از مواد غذایی که مکروه یا حرام دانسته شده در صحت و سلامت بدن تأثیر به‌­سزایی خواهد داشت.
واژه‌های کلیدی: مستحب، مکروه، حرام، الگوی تغذیه سالم، کتاب الأطعمه کافی
متن کامل [PDF 360 kb]   (615 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/4/10 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Badri A, Abdi M. Healthy Diet Pattern in Fiqh Narrations: Al-Kafi, Kitab Al-At'ima: Case Study. IHJ 2021; 6 (1) :76-82
URL: http://iahj.ir/article-1-244-fa.html

بدری علی، عبدی مهدی. الگوی تغذیه سالم در روایات فقهی (مطالعه موردی «کتاب الأطعمه» کافی). نشریه اسلام و سلامت. 1400; 6 (1) :76-82

URL: http://iahj.ir/article-1-244-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645