:: دوره 6، شماره 1 - ( 4-1400 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 82-76 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی تغذیه سالم در روایات فقهی (مطالعه موردی «کتاب الأطعمه» کافی)
علی بدری* ، مهدی عبدی
دانشگاه قم، قم، ایران ، badri.ali@ut.ac.ir
چکیده:   (1036 مشاهده)
سابقه و هدف: تغذیه سالم یکی از دغدغه­‌های دین اسلام است؛ چرا که با تغذیه سالم بهتر می­‌توان بدن را به خدمت اطاعت و عبادت خداوند گرفت. هدف از این پژوهش ارائه الگویی مناسب در تغذیه سالم بر اساس روایات کتاب الأطعمه کافی جهت بهره‌­مندی جامعه هدف است. در خصوص مطالعه موردی در تغذیه مورد مشابهی که در کتاب کافی کار شده باشد یافت نشد.
مواد و روش‌ها: مواد این پژوهش روایات فقهی کتاب الکافی کلینی بخش الأطعمه بوده و روش مروری است. در این پژوهش به تبیین نقش هر یک از احکام مذکور در الگوسازی و جهت‌­دهی تغذیه سالم با مطالعه موردی در «کتاب الأطعمه» کافی و مطالعه مصداقی نقش هر یک از احکام مذکور پرداخته شده است.
یافته‌ها: الگوی تغذیه سالم در روایات در چارچوب احکام شرعی به ویژه حرام، مستحب و مکروه، الگویی مناسب و دقیق در جهت سالم‌­سازی تغذیه است؛ چرا که احکام اسلام از روی مصالح و مفاسدی است که به نظر می­‌رسد در بحث احکام تغذیه مهم‌­ترین مصلحت حفظ سلامتی بدن و پرهیز از به خطر انداختن سلامت آن است.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته­‌های پژوهش الزام به رعایت احکام شرعی در قالب حرام، مستحب و مکروه در خصوص بحث تغذیه منجر به شکل‌­دهی و تنظیم الگوی صحیح تعذیه سالم خواهد شد. استفاده از مواد غذایی که حلال یا مستحب دانسته شده و پرهیز از مواد غذایی که مکروه یا حرام دانسته شده در صحت و سلامت بدن تأثیر به‌­سزایی خواهد داشت.
واژه‌های کلیدی: مستحب، مکروه، حرام، الگوی تغذیه سالم، کتاب الأطعمه کافی
متن کامل [PDF 360 kb]   (302 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها