:: دوره 6، شماره 2 - ( 10-1400 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 98-91 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش اعتقادات دینی بر سلامت روان و جسم: یک مطالعه مروری
امین حسنوند*
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران ، Dr.hasanvand@yahoo.com
چکیده:   (1693 مشاهده)
سابقه و هدف: بر اساس معیارهای جهانی، سلامتی تنها جنبه­‌های جسمانی را در بر نگرفته، و بر این اساس، سازمان جهانی بهداشت، سلامتی را "حالتی که در آن فرد از نظر روانی، جسمی و اجتماعی کاملاً سالم است و در او نشانه‌­ای از بیماری و رنجوری مشاهده نمی‌­شود"، تعریف کرده است. بررسی­‌های مختلف نشان داده که هر چقدر باورها و اعتقادات دینی افراد بیشتر باشد، میزان استرس و در نتیجه اختلالات روحی کمتری داشته و از طرفی دیگر این پایبندی به اعتقادات مذهبی، نقش مهمی در کاهش انحرافات جنسی، افسردگی و سایر مشکلات روانی دارد.
مواد و روش‌ها: در مطالعه مروری حاضر، ۴۹ مقاله از پایگاه­‌های الکترونیکی و یا موتور جستجوگر از جمله PubMed، Google Scholar و SID مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها: اعتقادات دینی یکی از مهمترین حلقه­های زندگی برای حفظ و تقویت سلامت روانی می‌باشد، که عدم توجه به آن می‌­تواند باعث انحطاط و خطرات گسترده­‌ای در سلامت جامعه شود. از این­‌رو تقویت این بُعد از زندگی می‌­تواند نقش موثری در حفظ آرامش، افزایش حس عزت­‌مندی و توانمندی در برابر مشکلات و بیماری‌­ها داشته باشد و از طرفی دیگر موجب کاهش مشکلات روانی در افراد می‌­شود.
نتیجه‌گیری: با توجه به نقش موثر اعتقادات دینی بر بُعد شخصیتی انسان، می­‌توان با برنامه­‌ریزی و استفاده از آن باعث شد که سبک مقابله‌­ای خاصی در مواجهه با بیماری­‌ها و ساختن انسان‌­های سالم و قرآنی داشته باشیم.
واژه‌های کلیدی: اعتقادات دینی، روان، جسم
متن کامل [PDF 502 kb]   (771 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/3/20 | پذیرش: 1401/5/12 | انتشار: 1400/10/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها