:: دوره 1، شماره 1 - ( نشريه اسلام و سلامت 1393 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 6-6 برگشت به فهرست نسخه ها
سخن سردبیر
چکیده:   (31040 مشاهده)
بسم الله الرحمن الرحیم
یَا أَیُّهَا النَّاسُ قَدْ جَاءتْکُم مَّوْعِظَهٌ مِّن رَّبِّکُمْ وَشِفَاء لِّمَا فِی الصُّدُورِ وَهُدًی وَرَحْمَهٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ ای مردم به یقین برای شما از جانب پروردگارتان اندرزی و درمانی برای آنچه در سینه‏ هاست و رهنمود و رحمتی برای گروندگان به خدا آمده است.    (یونس۵۷)
با استعانت از بارگاه حضرت احدیت و توسل به ائمه معصومین(ع) اولین شماره فصلنامه اسلام و سلامت دانشگاه علوم پزشکی بابل با هدف گردآوری و درج مقالات حوزه پزشکی مرتبط با دین، بویژه دین مبین اسلام،تقدیم دوستداران و پژوهشگران علم و معرفت می گردد. در دنیای کنونی سلامت نه تنها در ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی بلکه در بعد معنوی هم مورد پذیرش رسمی مجامع علمی دنیا و اندیشمندان حوزه سلامت و رفاه اجتماعی قرار گرفته است.
 سلامت در فرهنگ متعالی اسلام به عنوان یک ارزش مطرح شده و با تعببیرات لطیفی مانند برترین نعمت ها،گواراترین نصیب ها،نعمت قدر ناشناخته و از نظر دور مانده،نعمتی که بدون آن خیری در زندگی نیست ،نعمتی که آدمی از شکر آن عاجز است،حسنه دنیا،دارایی مخفی،سرمایه زندگی و دهها عنوان دیگر توصیف و اهمیت آن گوشزد شده است و بالاخره در قالب ادعیه مختلف، به عنوان یک درخواست مهم از پروردگار، مطرح شده و به اهل ایمان آموزش داده شده است.
دین اسلام منادی سلامتی و امنیت و کتاب الهی آن،قرآن کریم، چون سلامتی را نیاز اساسی و ضامن بقای نسل آدمی می‌داند، نظامی مدوّن و اصول و قواعدی برای حفظ سلامتی انسان و رستگاری او ارائه می دهد و برنامه زندگی‌اش را از آغاز شکل گیری تا رسیدن به روز رستاخیز، در ابعاد مختلف فردی،اجتماعی،در قالب وظایفی مثل رعایت بهداشت،خواب و تغذیه سالم،کار و محیط، سلامت جسمی، روحی و جنسی، تنظیم می‌کند و در اختیار جامعه بشری قرار می دهد که گویای جامع نگری اسلام به موضوع سلامت می‌باشد.
جامعه علمی و دانشگاهی ما بیش از پیش به تحقیقات عمیق و بروز در تبیین عوامل مؤثر بر سلامت و رشد ارزش‌های اخلاقی با استفاده از آیات قرآن کریم و سیره نظری و عملی معصومین(ع) و با استفاده از روش های علمی پژوهشی و با تحلیل محتوی منابع اسلامی نیاز دارد.
این نشریه افتخار دارد تا با تشویق محققان جهت توجه به موضوعات دینی در رشته های مرتبط با علوم پزشکی و حوزه سلامت قدمی موثر در اعتلای سلامت جامعه بردارد و در این راستا دست اندیشمندان،دانش پژوهان و استادان حوزه و دانشگاه را برای همکاری و ارائه مقالات علمی به گرمی می فشارد.
                                                                                                                                      سر دبیر
متن کامل [PDF 312 kb]   (1495 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/2/30 | پذیرش: 1393/2/30 | انتشار: 1393/2/30


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( نشريه اسلام و سلامت 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها