:: دوره 1، شماره 4 - ( نشریه اسلام و سلامت 1393 ) ::
جلد 1 شماره 4 صفحات 20-14 برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی بهزیستی روانشناختی براساس هوش معنوی و سخت رویی در دانشجویان دختر
الهام پروانه، خدامراد مومنی، آذر پروانه، پروانه کریمی*
، parvane.kareme1367@gmail.com
چکیده:   (10332 مشاهده)
مقدمه و هدف: در سال های اخیر منابع استرس زا و محیط های نامساعد روبه افزایش بوده بنابراین توجه به بهزیستی روانشناختی و عوامل موثر در افزایش آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی روانشناختی براساس هوش معنوی و سخت رویی در دانشجویان دختر انجام گرفت.
مواد و روش ها: روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه رازی در سال تحصیلی 94-1393بود. نمونه آماری شامل 150 دانشجو که با روش نمونه گیری خوشه ایی چندمرحله ای انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف(PWBS)، سخت رویی اهواز(AHI) و هوش معنوی(ISIS) استفاده شد. تحلیل داده ها با محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین هوش معنوی و سخت رویی با بهزیستی روانشناختی همبستگی مثبت معناداری وجود دارد و همچنین نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که هوش معنوی و سخت رویی توان پیش بینی بهزیستی روانشناختی را دارند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش از اهمیت متغیرهای هوش معنویی و سخت رویی در پیش بینی بهزیستی روانشناختی در دانشجویان حمایت می کند. در نتیجه می توان گفت داشتن ویژگی های مثبتی چون مقابله با چالش، داشتن تعهد،امید و معنا در زندگی باعث بهبود بهزیستی روانشناختی در دانشجویان می شود.
واژه‌های کلیدی: بهزیستی روانشناختی، هوش معنوی، سخت رویی، دانشجویان دختر
متن کامل [PDF 437 kb]   (4804 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/2/12 | پذیرش: 1394/3/12 | انتشار: 1394/3/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 4 - ( نشریه اسلام و سلامت 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها