:: دوره 2، شماره 1 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 38-33 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه ابعاد سبک زندگی اسلامی و شادکامی در بین دانشجویان
مسعود اسدی*، بهروز براتی مقدم، مهسا نقوی
، masoudasadi_fc@yahoo.com
چکیده:   (8613 مشاهده)

سابقه و هدف: سبک زندگی اسلامی، با تمام زندگی افراد و ابعاد آن مرتبط است. شادکامی نیز از مهم‌ترین نیازهای روانی بشر است که تأثیر عمده‌ای بر شکل‌گیری شخصیت و سلامت روان دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد سبک زندگی اسلامی و شادکامی در بین دانشجویان انجام شد.

مواد و روش­ها: روش پژوهش همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه خوارزمی در سال تحصیلی 93-1392 تشکیل دادند. گروه نمونه این پژوهش 225 نفر دانشجو (114 دختر، 111 پسر) بودند که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سبک زندگی کاویانی (1391) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود.  تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون گام به گام استفاده شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که بین بین شادکامی و متغیرهای روشنفکری منفی، دنیاخواهی، گنهکاری، نوع دوستی، لذت خواهی و کم همتی همبستگی منفی و معنادار وجود دارد و بین شادکامی و متغیرهای ویژگی­های درونی، عبادی و اجتماعی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و ابعاد زندگی عبادی، گنهکاری و ویژگی­های درونی در سه گام توانستند حدود 23 درصد از واریانس شادکامی را تبیین کنند.

نتیجه گیری: از این نتایج می­توان برای استفاده در برنامه­های آموزشی، پیش­گیرانه و رشدی در دانشگاه­ها و مراکز مشاوره جهت غنی سازی سبک زندگی اسلامی و شادکامی دانشجویان بهره برد.

واژه‌های کلیدی: سبک زندگی اسلامی، شادکامی، دانشجویان
متن کامل [PDF 504 kb]   (5429 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/9/12 | پذیرش: 1394/11/26 | انتشار: 1394/11/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها