Islam and Health Journal
نشریه اسلام و سلامت
IHJ
Literature & Humanities
http://iahj.ir
1
admin
9
10
8
7
14
8888
13
fa
jalali
1393
5
1
gregorian
2014
8
1
1
2
online
1
fulltext
fa
حلال و طیب عالی ترین معیارهای بهداشتی مواد غذایی از دیدگاه قرآن
Halal (lawful) and Tayyib (clean) are the highest standards of food hygiene in the Quran
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<b>هدف و مقدمه:</b> بسیاری از بیماری ها ناشی از عدم رعایت بهداشت مواد غذایی است. مصرف مواد غذایی سالم، ایمن و مرغوب نقش مهمی در تامین سلامت جامعه و توسعه کیفی سرمآیه انسانی دارد. از دیدگاه قرآن و حدیث دستورالعمل ها و توصیه هایی برای تولید و مصرف صحیح مواد غذایی ارائه شده است. لذا هدف از این مقاله شناخت اهمیت بهداشت مواد غذایی از دیدگاه قرآن است.<br>
<b>روش مطالعه:</b> این یک مطالعه مروری است که سعی نموده با بررسی متون علمی و منابع اسلامی یک تحلیلی علمی از دیدگاه قرآن در ارتباط با اهمیت بهداشت و ایمنی مواد غذایی ارائه دهد.<br>
<b>نتایج و بحث:</b> این مطالعه نشان داد که قرآن کریم در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی عالی ترین استانداردها را تحت عنوان حلال و طیب ارائه نموده است تا همه جنبه های کیفیت را از لحاظ: پاکی، بهداشتی، ایمنی، مقوی و مغذی را تامین نماید. اجرای چنین استانداردهای مترقی منوط به فهم صحیح قرآن، کسب دانش های مدرن، آموزش و ترویج عملی فرهنگ حلال و حرام و اجرای سیستم های تضمین ایمنی و کیفیت و حرکت به سمت تولید محصولات ارگانیک است. استانداردهای حلال و طیب در حال تبدیل شدن به یک برند جهانی است و اجرای این استانداردها، ضمن اینکه ارزش افزوده بسیار بالایی برای کشور از نظر تولید و عرضه مواد غذایی سالم، ایمن و مرغوب فراهم می نماید، در توسعه کیفیت سرمایه انسانی یعنی اصلاح باورها، اعتقادات، اندیشه ها و رفتارها، و شکوفا نمودن استعدادها و تقویت توانمندی ها، و تامین سلامت همه جانبه انسان و اعتلای انسان به سوی خدا نقش مهمی دارد.
<b>Background and Objective:</b> Many diseases are caused by the lack of food hygiene. Safe, health and good quality food plays an important role in providing community health and qualitative development of human capital. There are many guidelines and recommendations for the production and correct consumption of food in Quran and Sunnah. The aim of this study was to recognize the importance of food hygiene from Quran approach.<br>
<b>Methods:</b> This is a retrospective study attempted to investigate a scientific analysis of scientific literature and Islamic sources about the importance of and food safety and health from Quran approach.<br>
<b>Results:</b> This study showed that Quran provides the most perfect food hygiene and safety standards as lawful (Halal) and clean (Tayyib) to provide all aspects of quality in terms of health and safety, nutritious, nourishing and being legitimate needs. Implementation of such progressive standards depends on a correct understanding of Quran, applying quality assurance systems and moving towards organic production. Tayyab and Halal standards are becoming a global brand. The implementation of these standards provides both very high added value for the country in terms of production and supply of safe, health and good quality food and quality development of human capital such as reforming the faith, beliefs, thoughts and behaviors, developing the talents, boosting the capabilities, providing the comprehensive health of human and promoting the human to God.
قرآن, غذای حلال, بهداشت و ایمنی مواد غذایی, سلامت.
Quran,Health Food , Safety, Halal , Standards
41
50
http://iahj.ir/browse.php?a_code=A-10-63-1&slc_lang=fa&sid=1
Fathollah
Aalipour
فتح الله
عالی پور
aalipourf@gmail.com
10031947532846002171
10031947532846002171
Yes
Shahrekourd university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
Farangis
Mahdavi
فرنگیس
مهدوی
10031947532846002172
10031947532846002172
No
Shahrekourd university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد