:: دوره 7، شماره 1 - ( 4-1401 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 23-17 برگشت به فهرست نسخه ها
نماز و نقش آن در سلامت جسمی و روانی
امین حسنوند*
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران ، Dr.hasanvand@yahoo.com
چکیده:   (2397 مشاهده)
سابقه و هدف: نماز جایگاهی بزرگ برای عبادت پروردگار می‌­باشد که باعث نزدیک شدن افراد مومن به خالق هستی می‌­شود. با توجه به اینکه خداوند بزرگ در همه نعمت­‌های خود، فوائدی برای انسان‌­ها قرار داده است، و نماز هم که هدیه‌ای بزرگ از جانب خداوند به بندگانش برای نزدیکی بیشتر می‌­باشد، بدون شک دارای اثرات جسمی و روحی خاصی بوده، که در این مطالعه به بررسی آنها می‌­پردازیم.
مواد و روش‌ها: در مطالعه مروری حاضر، ۲۲ مقاله از پایگاه‌­های الکترونیکی و یا موتورهای جستجوگر از جمله PubMed، Google Scholar و SID مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها: بررسی‌ها نشان داده که خواندن نماز از لحاظ جسمی، موجب پاکیزگی، کاهش فشار‌خون، کاهش سرگیجه و خستگی، تقویت عضلات بدن و افزایش شادی و نشاط شده و از لحاظ روحی هم، نماز می‌تواند موجب درمان افسرگی، افزایش آرامش، کاهش اضطراب و از بین بردن کبر، حسد و خودپرستی در افراد شود.
نتیجه‌گیری: خداوند بزرگ در این جلوه­‌گاه عبادت، نیازهای جسمی و روحی را تأمین کرده است، تا که بنده‌­اش در لحظات ناب معنویت نماز، بتواند از آنها استفاده نماید. در نماز، هم بعد جسمانی و هم بعد معنوی در حد بسیار بالایی مورد توجه قرار گرفته است، که نشان از لطف و محبت خداوند به بندگانی است که در حال عبادت نیز، سلامت جسم و روح آنها تأمین گردد.
واژه‌های کلیدی: نماز، سلامتی، جسم، روان
متن کامل [PDF 333 kb]   (948 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/5/16 | پذیرش: 1401/11/16 | انتشار: 1401/12/6


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 4-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها