:: دوره 7، شماره 1 - ( 4-1401 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
انجیر، زیتون و نقش آنها در سلامتی بدن
امین حسنوند* ، مهدی مرادیان
مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران ، Dr.hasanvand@yahoo.com
چکیده:   (1256 مشاهده)
سابقه و هدف: در قرآن کریم در آیات متعددی از چندین میوه سخن به میان آمده و حتی خداوند در سوره التین، به انجیر قسم فرموده­‌اند، که نشان از اهمیت میوه و نقش آنها در زندگی انسان دارد؛ لذا در این مطالعه به بررسی اثرات درمانی و نقش دو میوه، انجیر و زیتون بر روی سلامتی خواهیم پرداخت.
مواد و روش‌ها: در مطالعه مروری حاضر، ۳۹ مقاله از پایگاه­‌های الکترونیکی و یا موتور جستجوگر از جمله PubMed، Google Scholar و SID مورد بررسی قرار گرفته است.
یافته‌ها: نتایج مطالعات دانشمندان نشان داده که انجیر با خواص آنتی‌­اکسیدانی و ضدالتهابی خود می‌­تواند دارای اثرات درمانی مختلفی از جمله در دیابت، سرطان، عفونت‌­های میکروبی و محافظتی بر ارگان­‌های مختلف بدن داشته باشد. همچنین، زیتون هم با اثرات محافظتی خود و همچنین اثرات ضد ویروسی می‌­تواند نقش مهمی را در برابر بیماری­‌های مختلف از خود نشان دهد، که نشان از توجه خاص خداوند کریم بر داشتن جسم سالم برای انسان می­‌باشد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر نشان داد که دو میوه انجیر و زیتون دارای ترکیباتی هستند که می‌­توانند سلول­‌های بدن را در مقابل بیماری­‌های مختلف محافظت نمایند، که نشان‌­دهنده‌­ی توجه دین اسلام و اهمیت سلامت جسم در آن است.
واژه‌های کلیدی: انجیر، زیتون، سلامتی
متن کامل [PDF 431 kb]   (934 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/5/17 | پذیرش: 1398/9/22 | انتشار: 1401/10/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( 4-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها