[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای میرباقر

محمد آقاجانی، ندا میرباقر،
دوره ۱، شماره ۴ - ( نشریه اسلام و سلامت ۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: یکی ا زشیوه های موثر برای افزایش ظرفیت انسان برای مقابله با ناملایمات زندگی عنصر دین و مذهب است و یکی از مهمترین ابزار جهت حفظ و تقویت سلامت روانی انس با قرآن و بهره گیری از تعالیم و والای آن است. اهمیت دادن به بحث سلامت روان و درمان مشکلات روانی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است لذا این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین انس با قرآن با سلامت روان در دانشجویان طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی-تحلیلی همبستگی بود که بر روی۱۴۳ نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان۱۳۹۱ اجرا شد. نمونه ها به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه انس با قرآن و پرسشنامه سلامت روان گلدبرگ جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار spss۱۱,۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: میانگین سنی دانشجویان ۳,۵±۲۲.۱۸ سال و ۵۳.۱ درصد زن بودند. نتایج نشان داد که انس با قرآن کریم ۵۳.۱ درصد دانشجویان بالا، ۲۴.۵% پایین و ۱۱.۲ دانشجویان مبتلا به اختلال روان بودند. نتایج نشان داد که دانشجویان سالم انس با قرآن بیشتری نسبت به افراد مبتلا به اختلالات روان داشتند(۰.۰۱ p<) هم چنین ارتباط معکوس و معنی داری بین میزان انس با قرآن با افسردگی و اضطراب دانشجویان یافت شد.
نتیجه گیری : با توجه به میزان انس با قرآن دانشجویان و ارتباط ان با سلامت روان انها، به نظر می رسد تقویت و بهبود انس با قرآن راهی اساسی جهت پیشگیری و بهبود مشکلات و اختلالات روان می باشد. هم چنین کمبود وقت و عدم برنامه ریزی صحیح و کمبود برنامه های آموزشی جذاب در محیط دانشگاه از عوامل تاثیر گذار در دوری از قرآن در دانشجویان است لذا می توان با تدابیر مناسب و برنامه ریزی صحیح و تغییر سیاستگذاری در برنامه های فرهنگی، در جهت افزایش میزان انس با قرآن و بالتبع سلامت روان آنها گام های موثری را برداشت.
اقای محمد آقاجانی، خانم فریبا مرصعی، ندا میرباقر،
دوره ۲، شماره ۱ - ( نشریه اسلام و سلامت ۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: بیماری نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز با مشکلات متعددی مواجه می شوند و باورهای مذهبی و امید نقش مهمی را در سازگاری و کاهش مشکلات روانشناسی انها دارد. با توجه به نقش باورهای مذهبی و امید در روند درمان بیماران و توجهات فرهنگی این مطالعه با هدف تعیین ارتباط باورهای مذهبی و امید در بیماران همودیالیزی انجام گرفته است. 

مواد و روش: این مطالعه از نوع مقطعی است که برروی ۳۰۰ بیمار همودیالیز مراجعه کننده به بیمارستان امین اصفهان در سال ۱۳۹۳ انجام شد. نمونه گیری به روش دردسترس بود و اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه باورهای مذهبی کندلر و پرسشنامه امید هرث جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی در نرم افزار spss۱۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: میانگین سن بیماران شرکت کننده ۳۸/۱۱±۶۴/۵۱ سال،  ۵۵%  مرد بودند و مدت زمان همودیالیز به طور متوسط ۷۲/۱۶±۲۵ ماه بود.  بیش از ۹۰ درصد از بیماران دارای باورهای مذهبی در حد متوسط بودند. ارتباط مثبت و معنی داری را بین باورهای مذهبی با امید بیماران  یافت شد. (۰,۰۳p<) . همچنین رابطه خطی مثبت و معنی داری بین باورهای مذهبی، سن بیمار ، تعداد فرزندان با امید بدست آمد (p=۰,۰۴)



صفحه 1 از 1     

نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4699