[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱۲ نتیجه برای دانشجویان

ناهید یعقوبیان، فاطمه باکوئی، محسن قنبری،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

  سابقه و هدف: بدحجابی، یک عامل مخرب در سلامت روان، به عنوان یک معضل اجتماعی است. وجود پدیده‏ ی بدحجابی، نیازمند بررسی دقیق و کاوش در ابعاد آن است. این پژوهش با هدف بررسی علل گرایش به بدحجابی از دیدگاه دانشجویان دختر انجام شد
مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر یک مطالعه مقطعی است که در دانشگاه علوم پزشکی بابل بر ۱۰۰ دانشجوی دختر انجام شده است. داده‏ ها بر اساس پرسشنامه محقق ساخته جمع‏ آوری شده است. اعتبار و پایایی پرسشنامه با مطالعه مقدماتی و آزمون مجدد تایید شد. داده‏ها با روش‏های آماری توصیفی و استنباطی، مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: بر اساس داده‏ های این تحقیق، ۴ عامل موثر با بیشترین میزان در گرایش به بدحجابی از دیدگاه دانشجویان به ترتیب مدپرستی ۵۱%، جلب توجه دیگران ۳/۴۵%، انتخاب دوست ۴۳% و اعتقادات دینی ۵/۳۹ بیان شد. دانشجویان سایر علل موثر بر گرایش به بدحجابی را مواردی مانند فقر فرهنگی، عدم نظارت خانواده ‏ها و لجبازی به‏ خاطر سخت‏گیری بیش از حد دانشگاه بیان‏کردند. در پاسخ به راهکارهای پیشنهادی، مواردی مانند صحبت در مورد شخصیت ارزشمند زن و بیان نقش زن در کانون خانواده، بیان مضرات بدحجابی و به‎وجود آمدن فساد و فحشا به‏ دنبال بی‏حجابی زنان و تعیین مدهای لباس و فرم خاصی برای دانشگاه‏ها مطرح شد.
نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‏ه ا راهکارهای مورد اولویت برای مقابله با بدحجابی، تقویت آگاهی دانشجویان با برگزاری کارگاه‏های آموزش فلسفه حجاب و ضرورت آن، برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در زمینه فواید حجاب و مضرات بدحجابی و کاهش سخت‏گیری در رنگ و نوع پوشش و تشویق به حفظ حجاب در چارچوب دستورات دین مبین اسلام می‎باشند.
آقای سجاد صادقی، آقای امید صادقی، خانم زهره خدادادی، دکتر جهانشیر توکلیزاده، دکتر حمیدرضا تولیده ای،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

  مقدمه و هدف: اخیرا رویکرد مثبت به بهداشت روان گسترش یافته و بر مفهوم بهزیستی روانشناختی با مؤلفه های مثبتی مانند عزت نفس، روابط اجتماعی مناسب و رضایتمندی تأکید شده است. چنین برداشتی از سلامت روانی به نظر می رسد با مذهب که نقش مهمی در تکوین ویژگی های انسانی دارد در ارتباط باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه بین جهت گیری مذهبی و بهزیستی روانشناختی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ انجام گرفته است.
مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی (توصیفی – تحلیلی) ۳۲۰ نفر از دانشجویان مقاطع و رشته های مختلف تحصیلی به شیوه نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شده و با پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف و جهتگیری مذهبی آلپورت مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-۱۶ و آزمونT مستقل و ضریب همبستگی اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد بین بهزیستی روانشناختی و جهت‌گیری مذهبی درونی رابطه ای وجود نداشته (۱۲۸/۰ P= و R=۰/۱۷۷) در حالی که بین بهزیستی روانشناختی و جهت‌گیری مذهبی بیرونی رابطه منفی وجود دارد (۰۰۹/۰P= و R=-۰/۱۹۹) . همچنین بین دو جنس از نظر جهت گیری مذهبی بیرونی تفاوت معنی داری موجود بود به نحوی که پسران نسبت به دختران از جهت‌گیری مذهبی بیرونی بیشتری برخوردار بودند ( ۰۰۷/ ۰ P=). بین سن و جهت گیری درونی نیز رابطه مستقیم و معنی داری مشاهده شد، به گونه ای که با افزایش سن، دانشجویان از جهت‌گیری مذهبی درونی بیشتری برخوردار بودند (۰۱۲/۰ P= و R=۰/۱۵۸).
نتیجه گیری: با توجه با رابطه منفی جهت‌گیری مذهبی بیرونی با بهزیستی روانشناختی توصیه می شود دانشجویان برای کمک به ارتقاء سلامت روانی خود، به تقویت باورهای دینی با جهت‌گیری درونی توجه بیشتری نمایند.
خانم الهام پروانه، آقای خدامراد مومنی، خانم آذر پروانه، خانم پروانه کریمی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

مقدمه و هدف: در سال های اخیر منابع استرس زا و محیط های نامساعد روبه افزایش بوده بنابراین توجه به بهزیستی روانشناختی و عوامل موثر در افزایش آن، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهزیستی روانشناختی براساس هوش معنوی و سخت رویی در دانشجویان دختر انجام گرفت.
مواد و روش ها: روش پژوهش همبستگی و جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان دانشگاه رازی در سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳بود. نمونه آماری شامل ۱۵۰ دانشجو که با روش نمونه گیری خوشه ایی چندمرحله ای انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی ریف(PWBS)، سخت رویی اهواز(AHI) و هوش معنوی(ISIS) استفاده شد. تحلیل داده ها با محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان انجام شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که بین هوش معنوی و سخت رویی با بهزیستی روانشناختی همبستگی مثبت معناداری وجود دارد و همچنین نتایج بدست آمده از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که هوش معنوی و سخت رویی توان پیش بینی بهزیستی روانشناختی را دارند.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش از اهمیت متغیرهای هوش معنویی و سخت رویی در پیش بینی بهزیستی روانشناختی در دانشجویان حمایت می کند. در نتیجه می توان گفت داشتن ویژگی های مثبتی چون مقابله با چالش، داشتن تعهد،امید و معنا در زندگی باعث بهبود بهزیستی روانشناختی در دانشجویان می شود.
حامد توان، حمید تقی نژاد، کوروش سایه میری، یحیی یاری، امین خلف زاده، حسین فتحی زاده، اکبر سرابی، حسن پورعبدالله،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه: بعد معنوی مهمترین بعد سلامت انسان است، هر چه سلامت معنوی دانشجویان پرستاری بالاتر باشد، بهتر می توانند از بیماران مراقبت کنند، سلامت معنوی افراد با آموزش دادن قابل ارتقا می باشد، با توجه به اینکه سلامت معنوی در دانشجویان پسر و دختر متفاوت است و دانشجویان جزو فراگیرترین افراد در جامعه هستند، لذا هدف از این مطالعه مقایسه سلامت معنوی سلامت معنوی پولوتزین و الیسون می باشد.

مواد و روش ها: در این پژوهش به صورت توصیفی-مقایسه ایی ۱۰۰ نفر از ۱۸۸ نفر دانشجویان به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند.  ابزار

 جمع آوری داده ها پرسشنامه ۲۰ سوالی استاندارد سلامت معنوی پولوتزین و الیسون"Palutzian-Elison "بود. سلامت معنوی به چهار سطح پایین)۴۰-۲۰)، متوسط رو به پایین(۷۰-۴۱)، متوسط رو به بالا(۹۹-۷۱) و بالا(۱۲۰-۱۰۰) تقسیم بندی شد. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.

یافته ها: ۱۴درصد کل نمونه های پژوهش دارای سلامت معنوی نمره متوسط رو به پایین(۷۰-۴۱)، ۶۰ درصد نمره متوسط رو به بالا(۹۹-۷۱) و ۲۶ درصد نمره بالا(۱۲۰-۱۰۰) بودند. بین سن با سلامت وجودی همبستگی آماری معناداری مشاهده شد(۰۵/ ۰P<) ولی با دیگر متغیرهای جمعیت شناختی مشاهده نشد(۰۵/ ۰P>). ضریب همبستگی بین سلامت مذهبی و سلامت وجودی ۸۴% بود که نشان می دهد هر چه نمره ی سلامت مذهبی بالاتر باشد، نمره ی سلامت وجودی هم بالاتر است.

 نتیجه گیری: به طور کلی نمره ی سلامت معنوی دختران بیشتر از پسران بوده است. اگر دیدگاه دانشجویان در مورد معنویت در طی دوره چهار ساله تحصیلی تقویت و ارتقا یابد دفعات بیشتری را به مبادرت و ارائه مراقبت معنوی از بیمار می پردازند.


مسعود اسدی، بهروز براتی مقدم، مهسا نقوی،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: سبک زندگی اسلامی، با تمام زندگی افراد و ابعاد آن مرتبط است. شادکامی نیز از مهم‌ترین نیازهای روانی بشر است که تأثیر عمده‌ای بر شکل‌گیری شخصیت و سلامت روان دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد سبک زندگی اسلامی و شادکامی در بین دانشجویان انجام شد.

مواد و روش­ها: روش پژوهش همبستگی بود و جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه خوارزمی در سال تحصیلی ۹۳-۱۳۹۲ تشکیل دادند. گروه نمونه این پژوهش ۲۲۵ نفر دانشجو (۱۱۴ دختر، ۱۱۱ پسر) بودند که به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب و مورد آزمون قرار گرفتند. ابزار پژوهش پرسشنامه سبک زندگی کاویانی (۱۳۹۱) و پرسشنامه شادکامی آکسفورد بود.  تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون ورگرسیون گام به گام استفاده شد.

یافته­ها: نتایج نشان داد که بین بین شادکامی و متغیرهای روشنفکری منفی، دنیاخواهی، گنهکاری، نوع دوستی، لذت خواهی و کم همتی همبستگی منفی و معنادار وجود دارد و بین شادکامی و متغیرهای ویژگی­های درونی، عبادی و اجتماعی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و ابعاد زندگی عبادی، گنهکاری و ویژگی­های درونی در سه گام توانستند حدود ۲۳ درصد از واریانس شادکامی را تبیین کنند.

نتیجه گیری: از این نتایج می­توان برای استفاده در برنامه­های آموزشی، پیش­گیرانه و رشدی در دانشگاه­ها و مراکز مشاوره جهت غنی سازی سبک زندگی اسلامی و شادکامی دانشجویان بهره برد.


خانم افسانه شهبازی راد، دکتر خدامراد مومنی، دکتر فضل اله میردریکوند،
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: کیفیت زندگی امروزه یکی از پدیده­های مهم سلامتی به شمار می­آید که شناسایی عوامل دخیل در آن می­تواند به افزایش و بهبود کیفیت زندگی کمک کند، لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش سلامت معنوی در تبیین کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.

مواد و روش­ها: طرح پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است، جامعه­ی آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه در سال ­تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ بود. حجم نمونه برآورد شده ۱۰۰ نفر بود که به صورت نمونه­گیری چندمرحله­ای انتخاب شدند. ابزارهای اندازه­گیری شامل مقیاس سلامت معنوی و پرسشنامه کیفیت زندگی(۳۶ SF-) و همچنین برگه­ی اطلاعات جمعیت­شناختی دانشجویان بود. برای تحلیل داده­های حاصله، علاوه بر آمار توصیفی از روش­های آمار استنباطی مثل ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه، آزمون تی مستقل نیز استفاده شد. نرم­افزار مورد استفاده SPSS نسخه ۱۹ بود.

یافته­ها: نتایج نشان داد که بین سلامت معنوی و کیفیت زندگی در دانشجویان رابطه مثبت معناداری مشاهده شد(۲۴۴/۰r=).  بین کیفیت زندگی با ابعاد سلامت معنوی، یعنی بُعد وجودی(۱۹۹/۰ r=)  و  بُعد مذهبی(۲۲۵/ ۰ r=) رابطه معناداری وجود داشت و سلامت معنوی توانست ۱۵,۳% واریانس کیفیت زندگی را در بین دانشجویان پیش­بینی کند(۰۰۱/۰P<). بین دو گروه از دانشجویان دختر و پسر در متغیرهای کیفیت زندگی و سلامت معنوی تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که بیشتر دانشجویان در طبقه­ی متوسط سلامت معنوی قرار داشتند.

نتیجه­گیری: با توجه به رابطه بین متغیرهای پژوهش، بهتر است با تدارک بسته­ها و آموزش­هایی  در قالب کلاس و کارگاه آموزشی، برای افزایش سلامت معنوی در جهت بالا بردن میزان کیفیت زندگی دانشجویان، برنامه­ریزی مناسب توسط مسئولین دانشگاه­ها  انجام شود.


پریسا حیدری شرف، الهام پروانه، مریم دبیرسان، قباد نادری، پروانه کریمی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

مقدمه و هدف: خودکشی یکی از معضلات بهداشت روانی در دانشجویان است که در دهه­های اخیر روند رو به افزایشی داشته است. با توجه به این امر می توان با شناخت عوامل موثر و پیش­بین در افکار خودکشی دانشجویان در فهم جنبه­های مثبت و رفتارهای سازگارانه آنان کمک کرد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه کیفیت زندگی، معنویت و تاب­آوری با افکار خودکشی در دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی رازی کرمانشاه انجام گرفت.

روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه­ی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه  بود، که نمونه­ای به حجم  ۲۰۰ دانشجو به روش نمونه­گیری خوشه­ای چند­مرحله­ای از میان آنها انتخاب شد. برای جمع­آوری داده­ها از مقیاس افکار خودکشی بک، کیفیت زندگی، مقیاس تاب آوری، و تجربیات معنوی غباری استفاده شد. برای تحلیل داده­ها از شاخص های آماری، میانگین، انحراف استاندارد، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده شد.

یافته­های پژوهش: نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی و تاب­آوری و معنویت با افکار خودکشی رابطه منفی و معنا داری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای پیش­بین توان
پیش­بینی افکار خودکشی را دارند. 

نتیجه­گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که شناخت مسائل و مشکلات روان شناختی در فهم خودکشی و افکار مربوط به آنها نقش مهمی ایفا می کنند.


سلیمان یحیی زاده جلودار، شعبان حیدری، اکرم قیناقی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: مذهب، نیروی اجتماعی قدرتمندی دارد و رفتارها و عقاید مذهبی، تأثیر مثبتی در معنا­دار کردن زندگی دارند. همچنین یکی از پیامدهای آثار دینی، بهره‌­مندی از حمایت اجتماعی است. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه­‌ی بین اعتقادات مذهبی و حمایت اجتماعی با خوش­‌بینی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان می‌­باشد.
مواد و روش‌ها: روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری آن را، کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان به تعداد ۲۲۰۰ نفر تشکیل می­‌دهند و با استفاده از روش نمونه­‌گیری تصادفی طبقه­‌ای تعداد ۳۲۷ نفر به­‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. جهت جمع‌آوری داده­‌ها از پرسش­نامه‌­ی جهت­‌گیری مذهبی آلپورت-راس، پرسش­نامه حمایت اجتماعی وکس و پرسش­نامه جهت­‌گیری زندگی (خوش‌­بینی) شییر و کارور استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌­ها نشان داد که بین اعتقادات مذهبی و خوش­‌بینی و همچنین حمایت اجتماعی و خوش‌­بینی در دانشجویان رابطه‌­ی مثبت و معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه بین اعتقادات مذهبی و حمایت اجتماعی با خوش‌­بینی و به دنبال آن عملکرد دانشجویان ارتباط مثبت و معنی‌­داری وجود دارد، لذا توصیه می شود مسئولان و مدیران دانشگاه­ها با افزایش حمایت‌­های مناسب و به موقع دانشجویان، باعث نگرش خوش­‌بینانه در آنها شوند.

سید مهدی متولیان، سید مهدی حسینی شیروانی، زهرا نوری،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: دین همواره در زندگی انسانها نقش پر رنگی داشته است. در ایران هم بعنوان یک جامعه دینی تلاش شده است که نقش دین در زندگی پر رنگ­‌تر باشد. تحقیق حاضر به دنبال آن است که رابطه پنج بعد شخصیت را با دینداری در بین دانشجویان بررسی نماید.
مواد و روش‌ها: داده­‌ها بر اساس جدول نمونه­‌گیری کرجسی و مورگان از نمونه ۴۰۷ نفری دانشجویان دختر و پسر دانشگاه مازندران جمع‌­آوری شد. برای اندازه­‌گیری میزان دینداری از مقیاس گلاک و استارک و برای اندازه­‌گیری ابعاد شخصیتی از مقیاس مک کری و کاستا بهره برده شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد پاسخگویان در ابعاد دینداری مناسکی، عاطفی و پیامدی نمره بالاتری داشتند. در ابعاد شخصیتی نیز در ابعاد روان رنجورخویی و خوشایندی نمره بالاتر و در ابعاد برون­‌گرایی، گشودگی و وظیفه­‌شناسی نمره پایین­‌تری کسب نمودند. همچنین نتایج نشان داد که ابعاد شخصیتی برون­‌گرایی، گشودگی و وظیفه­‌شناسی با میزان دینداری دانشجویان رابطه معنی‌­دار و مثبتی دارد و ابعاد روان رنجورخویی و خوشایندی با میزان دینداری دانشجویان رابطه معنی‌­داری ندارد. رگرسیون نیز ابعاد شخصیتی وظیفه­‌شناسی و گشودگی را بعنوان پیش‌­بینی­‌کننده دینداری دانشجویان نشان داد.
نتیجه‌گیری: با توجه به بالا بودن میزان روان رنجور­‌خویی دانشجویان، ضمن تلاش برای درمان آن، برای افزایش دینداری در بین دانشجویان دختر و پسر، به تفاوت ابعاد شخصیتی آنان توجه شود. بدین معنی که ابتدا با شناخت نوع شخصیت آنان و تمایلات آنان، نسبت به انتخاب شیوه تبلیغ دینی در بین آنان اقدام نمایند.

مریم خزائی پول، رویا ابراهیمی، سینا گل محمدی، طاهره پاشایی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: سلامت معنوی ازفاکتورهای موثر بر کیفیت زندگی می­‌باشد. اگرچه مطالعات زیادی در مقوله سلامت معنوی انجام شده است، اما اطلاعات کمی در خصوص نشاط معنوی موجود است. هدف از این مطالعه، تبیین تجربه نشاط معنوی از دیدگاه دانشجویان علوم پزشکی کردستان می­‌باشد.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی بود. ۳۶ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان به صورت هدفمند در این مطالعه وارد شدند. گردآوری اطلاعات از طریق نیمه ساختار یافته انجام شد. اطلاعات از طریق آنالیز محتوا مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: با تجزیه و تحلیل یافته­‌ها از مجموع مضمون­‌های استخراج شده، مضمون اصلی عوامل فردی و فضای دانشگاه استخراج گردید.
نتیجه‌گیری: مشارکت دانشجویان در فعالیت­‌های فرهنگی و خیریه و مراسم مذهبی همگی موجب احساس نشاط معنوی در دانشجویان می‌­شود. لذا برنامه­‌ریزی جهت توسعه این گونه فعالیت­‌ها در دانشگاه زمینه لازم جهت پرورش مهارت‌­های معنوی را در دانشجویان فراهم می­‌کند.

معصومه انصاری، شعله ساعد موچشی، روناک حمزه ای، فریبا طیری، مهرداد خالدیان،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۹ )
چکیده

سابقه و هدف: سلامت دارای چهار بُعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی است که بُعد معنوی سلامت از اهمیت بیشتری برخوردار است. با توجه به اینکه حفظ سلامت معنوی، جسمی، روانی و اجتماعی دانشجویان پرستاری به‌عنوان مؤلفه‌های مهم سلامت در ارتقای کارکرد آنها در سازمان‌های بهداشتی و درمانی مؤثر خواهد بود، بر این اساس، هدف این پژوهش بررسی ارتباط فعالیت‌های مذهبی با سلامت جسمانی و روانی دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال ۱۳۹۸ است.
مواد و روش‌ها: نمونه‌­ی پژوهش این مطالعه­‌ی توصیفی-تحلیلی، ۱۸۴ نفر از دانشجویان پرستاری ‌و مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان و ابزار پژوهش، پرسشنامه­‌ی "زمینه‌یابی سلامت ویر و شربورن" شامل ۳۶ سوال بسته‌پاسخ است. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۲ و آزمون‌های آماری کلموگروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون، t مستقل و تحلیل واریانس یک­‌طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته‌ها: در مطالعه­‌ی حاضر، بین سلامت جسمانی با فعالیت مذهبی و مؤلفه‌های آن، رابطه­‌ی معناداری مشاهده نشد  (۰/۰۵P-value>). بین سلامت روانی با فعالیت مذهبی و مؤلفه‌های آن، رابطه‌­ی معنادار وجود دارد (۰/۰۰۰=P-value). بین فعالیت مذهبی و مؤلفه‌های آن، سلامت جسمانی و سلامت روانی با جنسیت، مقطع تحصیلی، سابقه­‌ی اختلال روانی، وضعیت تأهل و رده­‌ی ‌سنی رابطه­‌ی معناداری مشاهده نشد (۰/۰۵P-value>) اما با ترم تحصیلی دانشجویان رابطه­‌ی معنادار گزارش شد (۰/۰۵P-value<).
نتیجه‌گیری: نظر به "متوسط" بودن سطح سلامت روانی دانشجویان و رابطه‌­ی مستقیم و معنادار بین سلامت روانی با فعالیت مذهبی و مؤلفه‌های آن، لازم است جهت ارتقاء سطح معنویت دانشجویان پرستاری و مامایی برنامه‌ریزی‌های لازم صورت گیرد.

فاطمه عباسی واسکسی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: هوش معنوی به عنوان زیر بنای باورهای فرد نقش اساسی در زمینه­‌های گوناگون به­‌ویژه ارتقاء و کیفیت زندگی زناشویی وی دارد. با این وجود نقش هوش معنوی در پیش‌­بینی کیفیت و رضایت زناشویی در جامعه ایرانی مورد توجه قرار نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش هوش معنوی و متغیرهای جمعیت­‌شناختی در پیش‌­بینی رضایت زناشویی دانشجویان متأهل انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر یک طرح مقطعی بود که در قالب طرحی مبتنی بر همبستگی انجام شد. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان متاهل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی ۹۸-۱۳۹۷ بود که ۳۸۴ نفر طبق فرمول کوکران و به روش نمونه­‌گیری خوشه‌­ای به عنوان نمونه انتخاب شدند و پس از احراز ملاک­‌های لازم وارد فرایند مطالعه شدند. برای جمع­‌آوری داده­‌ها از پرسشنامه‌­های هوش معنوی کینگ (۲۰۰۸) و پرسشنامه­‌ی رضایت زناشویی انریچ (۱۹۸۹) استفاده شد. داده‌­ها توسط آزمون­‌های پارامتریک همبستگی پیرسون و رگرسیون در محیط نرم‌­افزاری SPSS ۲۶ تحلیل شد.
یافته‌ها: یافته­‌ها نشان داد که، هوش معنوی (۰/۹۶ =β)، و سن (۰/۱۲- =β)، مدت تأهل (۰/۱۵- =β) نقش بسزایی در پیش‌­بینی رضایت زناشویی دانشجویان متأهل دارند (۰/۰۵>p).
نتیجه‌گیری: یافته­های مطالعه حاضر گویای نقش مثبت هوش معنوی در پیش­بینی رضایت زناشویی دانشجویان متأهل می­باشد. این یافته می­تواند در تدوین مداخلات پیشگیرانه و درمانی با کاربست­های بالینی همراه باشد. انجام یک کارآزمایی بالینی در راستای بهره‌­مندی از مداخلات مبتنی بر آموزش هوش معنوی می‌­تواند مسیر مناسبی برای مطالعات آتی باشد.


صفحه 1 از 1     

نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4700