[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( 6-1398 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 73-66 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر خواص گیاه زیتون از دیدگاه قرآن کریم و روایات
پروین سجادی کبودی ، جمیله آقاتبار رودباری ، حمیده راعی عباس آبادی ، سهیل ابراهیم پور*
مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، drsoheil1503@yahoo.com
چکیده:   (4505 مشاهده)
سابقه و هدف: در قرآن کریم به خواص گیاهان متعددی از جمله زیتون اشاره شده است. لذا هدف از این مطالعه، بررسی نقش گیاه زیتون ازدیدگاه قرآن کریم و دین اسلام می‌­باشد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش توصیفی- تحلیلی با استفاده از آیات قرآن کریم و روایات از منابع معتبر اسلامی، با کلید واژه­‌های قرآن کریم، روایات و گیاه زیتون در پایگاه­‌های اطلاعاتی Google Scholar, Iran medex و SID انجام پذیرفت.
یافته‌ها: واژه زیتون شش بار در قرآن کریم آمده است از جمله در آیه ۹۹ و ۱۴۱ سوره انعام و آیه ۱۱ سوره نحل. طبق آیه ۲۰ سوره مومنون مقصود از درخت و روغن احتمالا درخت و روغن زیتون است. در آیه ۳۵ سوره نور زیتون روغنی است که از درخت مبارک زیتون به دست می­‌آید و این روغن پاک و خالص است. طبق نظر متخصصان تغذیه زیتون دارای خواص ضد جهشی و آنتی‌­اکسیدانی قوی می‌­باشد. آرام‌­بخش و مسهلی ملایم است که زخم معده و دوازدهه را بهبود می‌­بخشد. این میوه در درمان انواع سرطان و درمان بیماری قلبی، التهابات و بیماری­‌های گوارشی نقش بسزایی دارد.
نتیجه‌گیری: از مجموع یافته­‌های فوق می‌­توان چنین استنباط کرد که دین مبین اسلام به تمام ابعاد زندگی انسان توجه خاصی نشان می‌­دهد. آموزه­‌های دینی ما در خصوص گیاه زیتون که مستندات علمی امروز بر آن صحه دارد گواه این مطلب می‌­باشد. به طوری که دستور­العمل­‌های خاص آن در قرآن کریم می‌­تواند در جهت ارتقا سلامتی و طول عمر انسان و استفاده از منابع غذایی موجود در طبیعت کارگشا باشد.
واژه‌های کلیدی: گیاه زیتون، قرآن کریم، دین اسلام
متن کامل [PDF 630 kb]   (1268 دریافت)    
موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/5/20 | پذیرش: 1398/10/10 | انتشار: 1398/10/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sajadi Kaboudi P, Aqatabar Roudbari J, Raie Abbasabadi H, Ebrahimpour S. An overview of the properties of olive plant from the viewpoint of the Holy Qur’an and narratives. IHJ 2019; 4 (2) :66-73
URL: http://iahj.ir/article-1-138-fa.html

سجادی کبودی پروین، آقاتبار رودباری جمیله، راعی عباس آبادی حمیده، ابراهیم پور سهیل. مروری بر خواص گیاه زیتون از دیدگاه قرآن کریم و روایات. نشریه اسلام و سلامت. 1398; 4 (2) :66-73

URL: http://iahj.ir/article-1-138-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645