مقدمه و هدف: دین و مذهب یکی از اساسی ترین و مهمترین نهادهایی است که جامعه بشری به خود دیده است. از طرفی دستورات و آئین های مذهبی اگر به درستی به کار گرفته شود می تواند موجبات سلامتی و شادکامی افراد را در جامعهای که در آن زندگی می کنند فراهم آورد. این مطالعه در نظر دارد تا به بررسی میزان باورهای دانشجویان مامایی در عرصه، اینترنها، رزیدنتهای زنان و زایمان و کادر بهداشتی بخش های زنان و زایمان در دانشگاه علوم پزشکی بابل بپردازد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر در مجموع بر روی 186 نفر از دانشجویان پزشکی در مقطع کارورزی، دانشجویان مامایی، دستیاران و کارکنان بهداشتی بخش های زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام گردید، بدین صورت که میزان باورهای مذهبی توسط پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن مورد تأیید است، مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS-19 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: میانگین سنی نمونه های پژوهش 7.57±28.24 سال بود. 16.6% افراد مورد مطالعه مرد و 83.4% زن بودند. 38.8% افراد در رشته پزشکی، 41.5% مامایی، 15.3% پرستاری و 4.4% در سایر رشته های علوم پزشکی تحصیل می کردند. 56.1% افراد مورد مطالعه دانشجو و 43.9% شاغل بودند. میانگین نمره کل میزان باورهای مذهبی به طور معنی داری در فراگیران رشته پزشکی پایین تر از سایر رشته های علوم پزشکی بود( P<0.001). 94.6% افراد مورد مطالعه میزان باور مذهبی مطلوب داشتند.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد میزان باورهای مذهبی در میان دانشجویان پزشکی، مامایی، دستیاران و کارکنان بخش های زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل از وضعیت مطلوبی برخوردار است.
rahimi M, Yadollahpour M H, Jorsaraei G A, Khafri S. Studying religious belief among the medical students & obstetric staffs of Babol university of medical sciences.. IHJ 2015; 2 (1) :13-18 URL: http://iahj.ir/article-1-94-fa.html
رحیمی محمد، یدالله پور محمد هادی، جورسرایی غلامعلی، خفری ثریا. بررسی میزان باورهای دینی در دانشجویان مامایی در عرصه، اینترنها، کارکنان و رزیدنت های بخش زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل. نشریه اسلام و سلامت. 1394; 2 (1) :13-18