:: دوره 2، شماره 2 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 29-23 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه کیفیت زندگی، معنویت و تاب‌آوری با افکار خودکشی در دانشجویان
پریسا حیدری شرف، الهام پروانه، مریم دبیرسان، قباد نادری، پروانه کریمی*
دانشگاه رازی ، parvane.kareme1367@gmail.com
چکیده:   (6638 مشاهده)

مقدمه و هدف: خودکشی یکی از معضلات بهداشت روانی در دانشجویان است که در دهه­های اخیر روند رو به افزایشی داشته است. با توجه به این امر می توان با شناخت عوامل موثر و پیش­بین در افکار خودکشی دانشجویان در فهم جنبه­های مثبت و رفتارهای سازگارانه آنان کمک کرد. بنابراین پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه کیفیت زندگی، معنویت و تاب­آوری با افکار خودکشی در دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی رازی کرمانشاه انجام گرفت.

روش: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه­ی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه  بود، که نمونه­ای به حجم  200 دانشجو به روش نمونه­گیری خوشه­ای چند­مرحله­ای از میان آنها انتخاب شد. برای جمع­آوری داده­ها از مقیاس افکار خودکشی بک، کیفیت زندگی، مقیاس تاب آوری، و تجربیات معنوی غباری استفاده شد. برای تحلیل داده­ها از شاخص های آماری، میانگین، انحراف استاندارد، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون همزمان استفاده شد.

یافته­های پژوهش: نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی و تاب­آوری و معنویت با افکار خودکشی رابطه منفی و معنا داری وجود دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای پیش­بین توان
پیش­بینی افکار خودکشی را دارند. 

نتیجه­گیری: بنابراین می توان نتیجه گرفت که شناخت مسائل و مشکلات روان شناختی در فهم خودکشی و افکار مربوط به آنها نقش مهمی ایفا می کنند.

واژه‌های کلیدی: کیفیت زندگی، معنویت، تاب‌آوری، افکار خودکشی، دانشجویان
متن کامل [PDF 468 kb]   (4051 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/1/25 | پذیرش: 1395/5/16 | انتشار: 1395/11/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها