[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 2، شماره 2 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 43-38 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر روزه بر سلامت بر اساس یافته های مولکولی
کاظم نجاتی کشکی*، سعید سلالی، محمدرضا علیوند، امیر نجاتی
مرکز تحقیقات دانشجویی- دانشگاه علوم پزشکی زنجان ، najati.k@gmail.com
چکیده:   (7060 مشاهده)
سابقه و هدف: روزهداری یکی از مهمترین فرایض اسالمی است و مسلمانان به مدت یک ماه آن را انجام میدهند که دارای اثرات و فواید متنوعی است. روزه ابعاد مختلف روحی، تربیتی، اجتماعی و جسمی فراوانی دارد که در این نوشتار امکان بررسی آنها نیست و بیشتر بعد جسمی آن مورد توجه قرار گرفته است. در احادیث اسالمی به نقش روزه در سالمتی و درمان آالم جسمی اشارات زیادی شده است. پیامبر اعظم )ص( در این باره فرمود: »صوموا تصحوا«؛ یعنی روزه را عامل سالمتی میدانستند. علم پزشکی و تغذیه نیز با تأیید این مسئله، تأثیر روزه در تأمین سالمتی انسان را از زوایای مختلف مورد بحث و بررسی و کنکاش قرار داده است. 
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مروری بوده که با جستجو در سایتهایGoogle scholar, SID, Iranmedex, Pub Med با کلید واژههای روزه، محدودیت غذایی، رمضان، روزه و سرطان، تغییرات مولکولی و محدودیت غذایی، intermittent fasting، energy restriction و Fasting and cancer انجام گرفت که در نهایت 02 مقاله مرتبط با هدف مورد نظر مورد بررسی قرار گرفت.
 یافته ها: این فریضه به مدت هزاران سال انجام شده، اما اخیراً مطالعاتی در مورد نقش و تاثیر آن بر سلولهای سیستم ایمنی انجام شده که باعث کاهش آسیب اکسیداتیو و التهاب، تنظیم متابولیسم انرژی و تقویت حفاظت از سلولهای بدن میشود. در برخی سلولهای یوکاریوتی محدویت غذایی باعث افزایش طول عمر به واسطه تغییر در متابولیسم میشود و در برخی دیگر باعث جلوگیری از دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی و عصبی میشود. در انسان روزه به کاهش فشار خون، چاقی، آسم و روماتیسم مفصلی کمک میکند. 
نتیجه گیری: روزه پتانسیل بالقوه در به تعویق انداختن پیری و کمک به جلوگیری و درمان بیماریها با به حداقل رساندن عوارض جانبی آن از طریق رژیم های غذایی مناسب را دارد.
واژه‌های کلیدی: ماه رمضان، روزه، سلامت، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 470 kb]   (1902 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/4/9 | پذیرش: 1396/1/21 | انتشار: 1396/1/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of Ramadan fasting on Health Based on Molecular Findings. IHJ 2015; 2 (2) :38-43
URL: http://iahj.ir/article-1-116-fa.html

نجاتی کشکی کاظم، سلالی سعید، علیوند محمدرضا، نجاتی امیر. تاثیر روزه بر سلامت بر اساس یافته های مولکولی. نشریه اسلام و سلامت. 1394; 2 (2) :38-43

URL: http://iahj.ir/article-1-116-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( نشریه اسلام و سلامت 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645