[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 8-1394 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 73-66 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر تغذیه بر اخلاق با توجه به اثر متقابل نفس و بدن بر مبنای قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام
حسین فصیحی* ، بهجت واحدی ، مجتبی پارسا ، نیکزاد عیسی زاده
گروه معارف اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، hoseinefasihi@yahoo.com
چکیده:   (8195 مشاهده)
سابقه و هدف: گرچه تغذیه علت تامّه‌ی اخلاق و رفتار در انسان نیست اما زمینه ساز آن است. با توجه به اینکه یکی از اهداف بعثت انبیاء گسترش فضائل اخلاقی است به خصوص پیامبر اسلام (ص) که هدف از بعثت خویش را «تمام کردن» یا به کمال تامّ رساندن مکارم اخلاقی می‌داند، به نظر می­رسد بررسی نقش تغذیه و تاثیر آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و حدیث و دیدگاه حکیمان مسلمان به ویژه نظریه جسمانیه الحدوث بودن نفس، یک ضرورت است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع مروری بوده که با جستجو در سایت­‌هایGoogle scholar, SID, Noormags  و کتابخانه­‌های دیجیتال از جمله noorlib  به منظور دستیابی به مطالعات انجام شده در زمینه رابطه اخلاق و تغذیه و نحوه حدوث و تکامل نفس انسان و ارتباط آن با تغذیه صورت گرفته است.
یافته‌ها: با توجه به آیات، روایات و دیدگاه­‌های حکیمان مسلمان از جمله عقیده به جسمانیه الحدوث بودن نفس در حکمت متعالیه رابطه میان تغذیه و اخلاق تبیین می‌شود. به طور کلی تغذیه از نظر نوع غذا، کمیت آن و کیفیت کسب آن بر اخلاق افراد تاثیری تردید ناپذیر دارد.
نتیجه‌گیری: تغییر عادات غذایی می‌تواند زمینه ساز تغییر در اخلاق و رفتار گردد. بنابراین با اصلاح عادات غذایی یک جامعه می‌توان به اصلاح برخی از ناهنجاری‌های اخلاقی و رفتاری امیدوار بود.
واژه‌های کلیدی: تغذیه، اخلاق، قرآن، حدیث
متن کامل [PDF 526 kb]   (4010 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/5 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1396/12/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fassihi H, Vahedi B, Parsa M, Issa zadeh N. The Effect of Nutrition on Morality Based on the Interaction of the Soul and the Body Based on Qur'an and Hadiths from the Ahlul-Bayt (AS). IHJ 2015; 2 (3) :66-73
URL: http://iahj.ir/article-1-122-fa.html

فصیحی حسین، واحدی بهجت، پارسا مجتبی، عیسی زاده نیکزاد. تأثیر تغذیه بر اخلاق با توجه به اثر متقابل نفس و بدن بر مبنای قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام. نشریه اسلام و سلامت. 1394; 2 (3) :66-73

URL: http://iahj.ir/article-1-122-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 8-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4645