گروه معارف اسلامی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، hoseinefasihi@yahoo.com
چکیده: (8195 مشاهده)
سابقه و هدف: گرچه تغذیه علت تامّهی اخلاق و رفتار در انسان نیست اما زمینه ساز آن است. با توجه به اینکه یکی از اهداف بعثت انبیاء گسترش فضائل اخلاقی است به خصوص پیامبر اسلام (ص) که هدف از بعثت خویش را «تمام کردن» یا به کمال تامّ رساندن مکارم اخلاقی میداند، به نظر میرسد بررسی نقش تغذیه و تاثیر آن در اخلاق با تکیه بر قرآن و حدیث و دیدگاه حکیمان مسلمان به ویژه نظریه جسمانیه الحدوث بودن نفس، یک ضرورت است. مواد و روشها: این مطالعه از نوع مروری بوده که با جستجو در سایتهایGoogle scholar, SID, Noormags و کتابخانههای دیجیتال از جمله noorlib به منظور دستیابی به مطالعات انجام شده در زمینه رابطه اخلاق و تغذیه و نحوه حدوث و تکامل نفس انسان و ارتباط آن با تغذیه صورت گرفته است. یافتهها: با توجه به آیات، روایات و دیدگاههای حکیمان مسلمان از جمله عقیده به جسمانیه الحدوث بودن نفس در حکمت متعالیه رابطه میان تغذیه و اخلاق تبیین میشود. به طور کلی تغذیه از نظر نوع غذا، کمیت آن و کیفیت کسب آن بر اخلاق افراد تاثیری تردید ناپذیر دارد. نتیجهگیری:تغییر عادات غذایی میتواند زمینه ساز تغییر در اخلاق و رفتار گردد. بنابراین با اصلاح عادات غذایی یک جامعه میتوان به اصلاح برخی از ناهنجاریهای اخلاقی و رفتاری امیدوار بود.
Fassihi H, Vahedi B, Parsa M, Issa zadeh N. The Effect of Nutrition on Morality Based on the Interaction of the Soul and the Body Based on Qur'an and Hadiths from the Ahlul-Bayt (AS). IHJ 2015; 2 (3) :66-73 URL: http://iahj.ir/article-1-122-fa.html
فصیحی حسین، واحدی بهجت، پارسا مجتبی، عیسی زاده نیکزاد. تأثیر تغذیه بر اخلاق با توجه به اثر متقابل نفس و بدن بر مبنای قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام. نشریه اسلام و سلامت. 1394; 2 (3) :66-73