[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( 10-1401 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 70-57 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر میوه‌های ذکر شده در قرآن کریم در بهبود بیماری‌های قلبی عروقی
سیده زینب قاهری ، امیر راد ، اشرف عالمی ، سارا مبارک ، محمد میرزایی ، عصمت رادمنش*
1- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران. 2- مرکز مطالعات دین، سلامت و فناوری دانشگاه علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران ، esmatradmanesh33@gmail.com
چکیده:   (2095 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری‌های قلبی-عروقی شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر را تشکیل می‌دهند. بهبود کیفیت رژیم غذایی، مانند افزایش مصرف غلات کامل، سبزی‌ها و میوه‌ها تأثیر مفیدی بر عوارض قلبی-عروقی دارد. قرآن کتاب آسمانی است که در آن ۱۱ مورد لفظ میوه و مشتقات آن وجود دارد که نشان‌دهنده‌ی ارزش میوه‌ها از نظر قرآن است. به‌طورکلی، قرآن بر ۵ میوه ازجمله زیتون، انجیر، خرما، انار و انگور تأکید جدی داشته و آن‌ها را در آیات مختلف تکرار کرده است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه مروری، آیه‌های شریف قرآنی، کتاب‌های تفسیر قرآنی و همچنین پایگاه‌های اطلاعاتی علمی معتبر با نام­‌های Web of Science، PubMed، Scopus، Iranmedex، Magiran، SID و Google Scholar از سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ بررسی شدند. با کلیدواژه‌های قرآن، زیتون، انگور، خرما، انجیر، انار، و بیماری‌های قلبی-عروقی، مقالات مرتبط بررسی شدند.
یافته‌ها: نتایج نشان داده که میوه‌های قرآنی مانند زیتون، انجیر، خرما، انگور و انار به علت نقش آنتی‌اکسیدانی قوی که باعث کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود و همچنین داشتن موادی چون کاروتنوئیدها، آنتوسیانین‌­ها، فنولیک­‌ها، به‌عنوان مواد غذایی مهم در رژیم غذایی انسان و همچنین در سلامت انسان نقش عمده‌ای دارند. نتایج مطالعات، نقش‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی این میوه‌ها را نشان داده‌اند و ثابت شده که این میوه‌ها دارای پتانسیل بالایی برای جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی است. همچنین باعث کاهش عوارض بیماری‌های قلبی-عروقی و بهبود این بیماران می‌شوند.
نتیجه‌گیری: نتایج مطالعات نشان دادند که استفاده از میوه‌های ذکر شده در قرآن، خطر وقایع مرتبط با قلب و عروق را کاهش می‌دهد و باعث بهبودی در بیماران قلبی-عروقی و کاهش مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی می‌شوند.
واژه‌های کلیدی: قرآن کریم، میوه، بیماری‌های قلبی عروقی
متن کامل [PDF 1032 kb]   (1180 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/9 | پذیرش: 1402/5/16 | انتشار: 1402/5/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaheri S Z, Rad A, Alemi A, Mobarak S, Mirzaei M, Radmanesh E. Effect of the fruits mentioned in the Holy Qur'an in improving cardiovascular diseases. IHJ 2022; 7 (2) :57-70
URL: http://iahj.ir/article-1-286-fa.html

قاهری سیده زینب، راد امیر، عالمی اشرف، مبارک سارا، میرزایی محمد، رادمنش عصمت. تأثیر میوه‌های ذکر شده در قرآن کریم در بهبود بیماری‌های قلبی عروقی. نشریه اسلام و سلامت. 1401; 7 (2) :57-70

URL: http://iahj.ir/article-1-286-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( 10-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4710