گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران، صندوق پستی: 1665-48175 ، marzband.rahmatollah@gmail.com
چکیده: (7914 مشاهده)
ایمنی غذایی اصطلاحی است که انسان ها در یافت واحدی از آن ندارند. یکی از عوامل برجسته و اثر گذار در شکل دهی مفهوم ایمنی غذایی، اموزه های دینی است . هدف از این مطالعه شناسایی مفهوم ایمنی غذا در متون اسلامی می باشد.. یافته ها نشان می دهد که نگرش به غذا به عنوان آیه ای در شناخت خدا ، باورمندی به رازقیت الهی، برخورداری از نیت الهی در مصرف، ادای حقوق نیازمندان به هنگام مصرف، تمیز نگداشتن غذا، استفاده از غذاهای متنوع، التزام به غذای حلال و پرهیز از غذای حرام از مهمترین راهبردهای نگرشی و رفتاری ایمنی بخش غذایی با نگاه اسلامی می باشد. همچنین دستیابی به ایمنی غذا در آموزه اسلامی مبتنی بر پیشایندهای از قبیل پذیرش آموزه های دینی بعنوان منبع الهام ایمنی تغذیه ونیز اصالت دادن به سلامت روح در ایمنی تغذیه می باشد. علاوه بر این از مهمترین نتایج راهبردهای نگرشی و رفتاری ایمنی غذایی کرامت جسمی و روحی شمرده می شود.