:: دوره 4، شماره 2 - ( 6-1398 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 47-41 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش اخلاق کار اسلامی در نشاط سازمانی (مطالعه موردی)
محمدحسن مرشدی تنکابنی*
گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران ، morshedi7759@gmail.com
چکیده:   (4946 مشاهده)
سابقه و هدف: اخلاق کار اسلامی کار خلاق را به‌­عنوان منبع شادی و کمال می­‌داند و عقیده دارد افرادی که سخت کار می­‌کنند به احتمال زیاد موفق خواهند بود. بنابراین هدف این پژوهش، مطالعه نقش اخلاق کار اسلامی در نشاط سازمانی بود.
مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی می‌­باشد. به­‌لحاظ هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده­‌ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری شامل ۴۸۰ نفر از کارکنان ستادی دانشگاه علوم پزشکی ایلام بود. با استفاده از جدول کرجسی و مورگان ۲۱۴ نفر به روش نمونه‌­گیری تصادفی خوشه­‌ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل دو پرسشنامۀ اخلاق کار اسلامی و نشاط سازمانی است. جهت تعیین روایی پرسشنامه­‌های مذکور از روایی محتوایی استفاده شد و برای سنجش پایایی، از طریق روش آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفتند که به ترتیب ۰/۸۹۱ و ۰/۹۳۷ بدست آمد. برای تحلیل داده­‌های بدست آمده از روش معادلات ساختاری با بکارگیری نرم­‌افزار آماری لیزرل نسخه ۸/۸۰ استفاده شد.
یافته‌ها: یافته­‌ها نشان می­‌دهند که بین اخلاق کار اسلامی و نشاط سازمانی با ضریب تأثیر ۰/۸۵ و با توجه به مقدار P-value=۰.۰۰۰ رابطه معناداری وجود دارد.
نتیجه‌گیری: نهادینه کردن اخلاق کار اسلامی، زمینه مناسب برای نشاط در سازمان را فراهم می‌­آورد که این امر افزایش دلبستگی به کار را منجر می­‌شود و در نهایت تحقق اهداف سازمان را بدنبال خواهد داشت.
واژه‌های کلیدی: اخلاق کار اسلامی، نشاط سازمانی، شادی و نشاط
متن کامل [PDF 374 kb]   (1058 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/11/24 | پذیرش: 1398/8/29 | انتشار: 1398/9/16


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 6-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها