کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، amir.valizadeh67@gmail.com
چکیده: (69 مشاهده)
سابقه و هدف:انار میوهای با فواید سلامتی بالقوه است که در قرآن و روایات اسلامی به آن اشاره شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات انار بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز-۱ (PON۱) و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی و سایر اختلالات متابولیک مرتبط انجام شد. مواد و روشها:این مطالعه مروری با جستجو در پایگاههای اطلاعاتیPubMed ،Magiran ،Scopus وGoogle Scholar با کلیدواژههای انار، پاراکسوناز-۱، آنتیاکسیدان و بیماریهای قلبی-عروقی انجام شد. همچنین منابع اسلامی مرتبط با انار مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها:ترکیبات پلیفنولی انار، بهویژه الاجیک اسید و پونیکالاژین، با افزایش بیان و فعالیت آنزیم PON۱ باعث کاهش اکسیداسیون LDL و افزایش عملکرد HDL میشوند. مصرف آب انار در مطالعات انسانی و حیوانی باعث افزایش ۸۰-۲۰ درصدی فعالیت PON۱ شده است. مکانیسم اثر شامل تحریک بیان ژن PON۱ از طریق مسیر cAMP-PKA و افزایش پایداری آنزیم در شرایط استرس اکسیداتیو میباشد. نتیجهگیری:یافتههای این مطالعه نشان میدهد انار با افزایش فعالیت آنزیم PON۱ میتواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی داشته باشد. این نتایج با توصیههای قرآن و روایات اسلامی در مورد مصرف انار همخوانی دارد.
Valizadeh A, Bahrami Ilkhchi R, Yousefi B. Pomegranate as a fruit mentioned in the Quran and its role in activating Paraoxonase-1. IHJ 2025; 10 (1) :51-62 URL: http://iahj.ir/article-1-328-fa.html
ولیزاده امیر، بهرامی ایلخچی رضا، یوسفی بهمن. انار به عنوان یک میوه قرآنی و نقش آن در فعالسازی آنزیم پاراکسوناز-1 (PON1). نشریه اسلام و سلامت. 1404; 10 (1) :51-62