[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آخرین مطالب بخش
:: راه‌اندازی پایگاه جدید
..
تصاویر
AWT IMAGE   AWT IMAGE
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( 4-1404 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 62-51 برگشت به فهرست نسخه ها
انار به عنوان یک میوه قرآنی و نقش آن در فعال‌سازی آنزیم پاراکسوناز-1 (PON1)
امیر ولیزاده* ، رضا بهرامی ایلخچی ، بهمن یوسفی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، amir.valizadeh67@gmail.com
چکیده:   (69 مشاهده)
سابقه و هدف: انار میوه‌ای با فواید سلامتی بالقوه است که در قرآن و روایات اسلامی به آن اشاره شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات انار بر فعالیت آنزیم پاراکسوناز-۱ (PON۱) و نقش آن در پیشگیری از بیماری­‌های قلبی-عروقی و سایر اختلالات متابولیک مرتبط انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه مروری با جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتیPubMed ،Magiran ،Scopus  وGoogle Scholar با کلیدواژه‌های انار، پاراکسوناز-۱، آنتی‌اکسیدان و بیماری‌های قلبی-عروقی انجام شد. همچنین منابع اسلامی مرتبط با انار مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: ترکیبات پلی‌فنولی انار، به‌ویژه الاجیک اسید و پونیکالاژین، با افزایش بیان و فعالیت آنزیم PON۱ باعث کاهش اکسیداسیون LDL و افزایش عملکرد HDL می‌شوند. مصرف آب انار در مطالعات انسانی و حیوانی باعث افزایش ۸۰-۲۰ درصدی فعالیت PON۱ شده است. مکانیسم اثر شامل تحریک بیان ژن PON۱ از طریق مسیر cAMP-PKA و افزایش پایداری آنزیم در شرایط استرس اکسیداتیو می‌باشد.
نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد انار با افزایش فعالیت آنزیم PON۱ می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی داشته باشد. این نتایج با توصیه‌های قرآن و روایات اسلامی در مورد مصرف انار همخوانی دارد.
واژه‌های کلیدی: قرآن، انار، پاراکسوناز-1، آنتی‌اکسیدان، بیماری‌های قلبی-عروقیروقی
متن کامل [PDF 1254 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/7/25 | پذیرش: 1404/3/3 | انتشار: 1404/4/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Valizadeh A, Bahrami Ilkhchi R, Yousefi B. Pomegranate as a fruit mentioned in the Quran and its role in activating Paraoxonase-1. IHJ 2025; 10 (1) :51-62
URL: http://iahj.ir/article-1-328-fa.html

ولیزاده امیر، بهرامی ایلخچی رضا، یوسفی بهمن. انار به عنوان یک میوه قرآنی و نقش آن در فعال‌سازی آنزیم پاراکسوناز-1 (PON1). نشریه اسلام و سلامت. 1404; 10 (1) :51-62

URL: http://iahj.ir/article-1-328-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 4-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه اسلام و سلامت Islam And Health Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 40 queries by YEKTAWEB 4714